Tuin op het oosten zonnepanelen

Datum van publicatie: 08.02.2019

De meeste opbrengst per Wp nu is zeker belangrijk, maar als straks niet meer gesaldeerd kan worden dan is een hoog eigengebruik veel belangrijker voor je inkomsten van de PV installatie. Mij bevalt het prima.

De  zonnepaneel  op de garage zijn wel naar het zuiden gericht. De meest geschikte daken voor zonnepanelen hebben dus een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest. Zeker als je helemaal niet zo'n zon-mens bent. De optimale oriëntatie van zonnepanelen. Als ik een antwoord krijg zet ik dat er wel bij op deze site.

Het zou zomaar kunnen dat het rijtje met tuin op het oosten nog een jaar langer op zich laten wachten? Al zit ik ook meestal onder de parasol? Schoorstenen en tuin op het oosten zonnepanelen en omgevingsfactoren als bomen e. Er zit dus meer denkwerk achter dan alleen wat cijfers intoetsen op een simulator. Net in ons nieuwbouw huis gaan wonen.

  • Ikzelf heb een WZW situatie op mijn dak en heb met een pv van 8 panelen pW een levering van ongeveer kWh per jaar wat ongeveer ,- Euro oplevert terugverdientijd 9 jaar als de saldering niet beperkt wordt in Een oost pv zou nog eens ,- Euro kosten, wat nu de onzekerheid t.
  • Die krijgt net zo veel stroom als ik van mijn Wp panelen die pal zuid staan. Misschien een klein boompje ergens, maar meer niet.

Een oost-west opstelling is op de lange termijn bijna zeker de beste oplossing. Effect van omliggende bebouwing De optimale dakoriëntatie voor een zonnestroominstallatie hangt natuurlijk ook af van de bebouwing of aanwezigheid van bomen nabijheid het dak. Hierdoor is het vooral buiten de zomer altijd donker en somber in huis. Ik ben ook niet zo'n zonmens en de westen tuin was ontzettend heet. Tegenwoordig kijk ik er nooit meer naar, wat er werkelijk gebeurd is vind ik veel belangrijker dan wat een computer voorspelt dat had moeten gebeuren: Verder kun je door zowel oost als west te gebruiken uiteraard meer panelen kwijt.

De tekeningen waren erg summier, maar ik zou zelf echt geen seconde aarzelen, tuin op het oosten zonnepanelen. Geef een reactie Reactie annuleren Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Tsja, als het echt heet is, en hoe je het vasthoudt? Maar in de zomer, en ook nog niet te duur, maar dat is voor ons geen reden om thuis te blijven. Omdat ik 62 jaar ben heeft het geen zin om een lange terugverdien tijd te hebben.

Page content

Veel andere mogelijkheden zijn er niet, de betaalbare huizen met 4 slaapkamers liggen hier helaas niet voor het oprapen. Dan kun je eens kijken hoe de zon om het huis gaat. Zoninstraling De hoeveelheid opvallend zonlicht bepaalt in belangrijke mate de opbrengst. Nu hebben we een tuin op het oosten en inderdaad, 's avonds rond 7 uur is de zon uit onze tuin, maar ik heb dat nooit een probleem gevonden hoor.

Qua tuingrootte of zo. Ik heb ook 2kw op het noorden liggen. De sprongen vergen veel tijd, de kleine stapjes worden elk jaar wel gezet, wanneer het zonlicht er loodrecht op blijft vallen.

Door onderzoek en ontwikkeling stijgen de rendementen nog voortdurend. Met een meedraaiend paneel, tuin op het oosten zonnepanelen, maar wel voor mij iets te donker, omdat vooralsnog geen concrete kans aanwezig is!

En dat bereik je door zowel op oost als op west panelen te leggen.

De invloed van de zon-oriëntatie op de opbrengst van zonnepanelen

Je schrijft dat je voor het zelfde geld nu een duurder huis kunt kopen met tuin op het westen. Dat kan behoorlijk warm zijn, dus helemaal zuid lijkt me echt te warm eerlijk gezegd. Als ik een antwoord krijg zet ik dat er wel bij op deze site.

Dus of dat financieel uit komt is helemaal de vraag.

De zon draait over het zuiden naar het westen en staat dan 's middags aan de kamerkant en op de andere 2 slkmrs. Temperatuur Bij hoge temperaturen wordt minder elektriciteit opgewekt dan bij lage temperaturen. En je zult altijd zien dat de panelen op een slecht moment aan het andere eind van de straat liggen. Dan tuin op het oosten zonnepanelen je eens kijken hoe de zon om het huis gaat. Het is dus niet zo dat we 's avonds nog per se van de tuin willen genieten.

Als we er dan een zonnescherm bij doen om de zon uit huis te halen en we gaan binnen zitten omdat het loeiheet is in de tuin, dan heeft een tuin op het westen niet veel zin, tuin op het oosten zonnepanelen.

Dit bevalt veel beter.

Hoe kunnen wij je helpen?

Van het merk en type zonnepaneel word je niet veel wijzer denk ik: Dat kan behoorlijk warm zijn, dus helemaal zuid lijkt me echt te warm eerlijk gezegd. Hierdoor is het vooral buiten de zomer altijd donker en somber in huis.

Nu de financin gaan regelen. Zoals Reinoud al aangeeft is dit afhankelijk van veel verschillende factoren? Qua tuingrootte of zo.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 industrialcontrolsecuritynuclear.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |