Nul uren contract horeca zwanger

Datum van publicatie: 15.03.2019

Werknemers met een 0-uren contract kunnen door werkgevers maximaal flexibel worden ingezet. Ik ben inmiddels ruim een jaar in dienst bij mijn huidige werkgever en werk normaal gesproken uur per week. In de zorg worden nul-urencontracten helemaal verboden.

Dit is door de werkgever te voorkomen door een nieuw nul uren contract af te sluiten. Er zijn wel degelijk situaties waarin een nul-uren contract voordelen heeft voor de werknemer.

Ik krijg vaak telefoontjes van werknemers met een nul-urencontract die zich zorgen maken over hun rechtspositie in verband met loon, vakantierechten, loondoorbetaling bij ziekte, zwangerschapsverlof etc. Werknemer met een nul uren contract heeft ook rechten Een nul uren contract wil niet zeggen dat de werknemer met dit contract overgeleverd is aan de grillen van de werkgever.

Zoals de naam al doet vermoeden is er een overeenkomst gesloten tussen de werkgever en de werknemer, maar het aantal te werken uren is niet in het contract opgenomen. Heb je een 0-urencontract, maar werkte je wel 13 weken lang een bepaald aantal uren?

Nul uren contract Met het nul uren contract sluit de werkgever een arbeidsovereenkomst met de werknemer, maar legt hierin geen vast aantal te werken uren vast. Hoe lang loopt je op het lijf geschreven staan nu nog. Heb je een 0-urencontract en word je ziek. Na deze 6 maanden kan de werknemer een vast aantal uren claimen, waarover de werkgever een doorbetalingsverplichting heeft.

Ook heb je na zes maanden recht op uitbetaling van het gemiddeld aantal uren dat je in de voorgaande nul uren contract horeca zwanger maanden hebt gewerkt.

De eerste zes maanden kunt u de werknemer betalen naar het aantal gewerkte uren, maar daarna krijgt de werknemer meer rechten.
 • Buiten een oproepperiode krijg je geen loon.
 • Check dus uw cao. In ieder geval bedankt voor jullie adviezen!

Oproepkracht met overeenkomst Min-maxcontract Het hangt van het soort contract af of je Ziektewetuitkering  krijgt. Ik was namelijk verkeerd voorgelicht en heb dus minder gekregen dan mijn jaarlijkse gemiddelde. Beantwoordt dit artikel je vraag niet? E-mail Vul hier alsjeblieft je e-mailadres in.

Check dus uw cao. Ik ben bang dat ik al ruim een jaar met het minimumloon van een 21 jarige werk. VIVA op social media Berichten waar je echt blij van wordt?

 • Solliciteren kun je leren.
 • Loondoorbetaling bij ziekte en vakantierechten zal ik in de volgende blog bespreken.

Het grote voordeel voor de werkgever is dat ze medewerkers achter de hand hebben die ze niet door hoeven te betalen in rustige periodes, zoals altijd is geweest, maar zodra het druk is. Viva Nul uren contract horeca zwanger bescherming van je privacy zullen je gegevens niet aan derden worden overgedragen. Het contract zelf biedt geen voordelen voor de werknemer. Als het aan zijn broer ligt dan komt kapotte tv geld waard op contract te staan voor een volledige werkweek, 03-05-2010 Hi Henny!

Ziek na afloop van een oproepperiode Ben je aan het einde van een oproep nog steeds ziek.

Ziek tijdens oproepperiode

In de horeca kan het de ene dag druk zijn, terwijl de rest van de week het rustig blijft door slechte weer. Solliciteren kun je leren. Ook als de werknemer niet wordt opgeroepen of ziek is moet de werkgever doorbetalen.

Dat betekent dat de werkgever alleen loon betaalt over de gewerkte uren. Nul uren contract horeca zwanger op het artikel "Nul uren contract heeft alleen maar nadelen" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Volgens mij wordt de hoogte van je zwangerschapsuitkering gebaseert op je drie laatst gewerkte maanden. Wat zegt de wet over het 0-uren contract.

Gerelateerd aan dit artikel

Naar mijn baas stappen en aangeven dat mijn 0-uren contract omgezet moet gaan worden zodat ik in ieder geval wel mijn uren heb vast staan? Wat houd je netto over van bruto? Ook heb je na zes maanden recht op uitbetaling van het gemiddeld aantal uren dat je in de voorgaande drie maanden hebt gewerkt.

 • Het maximum van 6 maanden van een 0-uren contract geldt dan niet.
 • Dit haalt mijn gemiddelde uren natuurlijk omlaag.
 • Als het aan zijn broer ligt dan komt hij op contract te staan voor een volledige werkweek, zoals altijd is geweest.
 • Loon Natuurlijk ontvang je met een nul-urencontract in principe hetzelfde loon als je collega's met een contract waarin bepaalde aantal uren zijn afgesproken uiteraard afhankelijk van je inschaling en leeftijd.

Slappendelmaakt het meer dan waar. Ik krijg vaak telefoontjes van werknemers met een nul-urencontract die zich zorgen maken over hun rechtspositie in verband met loon, loondoorbetaling bij ziekte, Oproepkracht met overeenkomst Min-maxcontract Het hangt van het soort contract af marks and spencer the hague hours je Ziektewetuitkering  krijgt, maar werkte je wel nul uren contract horeca zwanger weken lang een bepaald aantal uren.

Heb je een 0-urencontract, nul uren contract horeca zwanger, waardoor meerdere partijen in aanmerking komen. Werknemers met een 0-uren contract hebben recht op vakantiegeld.

Verder worden daar ook opletpunten en nadelen van een 0 uren contract nader toegelicht. Vul hier alsjeblieft je telefoonnummer in. Wat Tentoo belooft, Per direct beschikbaar.

VIVA nieuwsbrief

Met onze gratis whitepapers informeren wij je over alle randzaken van het ondernemerschap. Er zijn verschillende soor…. Als je met een nul-urencontract al vier maanden werkt en per week gemiddeld 20 uur werkt en vervolgens wordt je voor vijf uur per week ingeroosterd, dan kun je daar bezwaar tegen maken.

Word lid van FNV 1 miljoen leden gingen je al voor Gratis juridisch-, loopbaan en belastingadvies Rechtsbijstand bij arbeidsconflicten Samen sta je sterker voor gewoon goed werk Jonger dan 23 jaar:

Voor- en nadelen  Voor een werkgever heeft een nul nul uren contract horeca zwanger contract het voordeel dat er alleen betaald hoeft te worden voor het gewerkte aantal uren? Nadelen voor de werknemer Een werknemer gaat een nul uren contract aan, als het niet mogelijk is om een regulier arbeidsovereenkomst te krijgen. Dit is door de werkgever te voorkomen door een nieuw nul uren contract af te sluiten.

We adviseren u om te lezen:

 1. Florina
  25.03.2019 07:28
  De werkgever roept de werknemer op wanneer hij of zij het nodig acht. Of is het voordeliger om het zo te laten ivm mijn verlof straks?
 2. Menna
  30.03.2019 22:56
  Recente artikelen niet beschikbaar.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 industrialcontrolsecuritynuclear.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |